bezoekers leden

buurtbus 231 Waalwijk - Rijen

Chauffeur worden ?

Alle chauffeurs zijn vrijwilligers die 1 keer per week maximaal vier uur op de bus rijden.

Het is onbetaald werk, maar het moet gezegd dat de dienstverlening aan het publiek enorm gewaardeerd wordt.

Iedereen moet in het bezit zijn van een geldig Rijbewijs Categorie B, en mag tot de leeftijd van 79 jaar de buurtbus besturen.

De vereniging zorgt voor een medische keuring, en een rijvaardigheidstest.

En men krijgt als vrijwilliger een reiskosten vergoeding voor woon-werk verkeer.

2 x per jaar wordt een uitstapje voor de vrijwilligers en hun partners georganiseerd.

Ons bestuur bestaat momenteel uit :

Jan van Baardwijk                : voorzitter

Rine van Dongen                  : secretaris

Jan Eskens                             : penningmeester

Piet Langerwerf                    : regelt de uitstapjes etc.

Piet de Hond                         : coördinator

Heeft u belangstelling  in de functie van vrijwillig/buurtbuschauffeur dan kunt u dit kenbaar maken door een mailtje te sturen naar onze coordinator:

Piet de Hond;                pdh50@ziggo.nl

Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

OP DIT MOMENT VERKEREN WIJ IN DE GELUKKIGE OMSTANDIGHEID DAT WIJ ZELFS EEN WACHTLIJST HEBBEN.

Afgelopen jaar hebben wij in verband met het Corona virus niet mogen rijden.

dat was in 2020 tot eind februari 2021.

Gelukkig zijn wij per 1 Maart weer gestart met onze inmiddels gloednieuwe buurtbusjes.

Om de veiligheid van zowel de passagiers als de chauffeurs, zijn er enkele voorzieningen getroffen in de bus.

Zo is er een speciale, door TNO, goedgekeurde lucht zuivering installatie geïnstalleerd.

En is er naast de chauffeur een speciaal kuch scherm gemonteerd.

Daarnaast zijn de eerste 2 stoelen afgeschermd zodat er volgens de geldende regels maximaal 6 passagiers

mee mogen rijden. ( wij hopen dat dit natuurlijk voor tijdelijke duur is) en dat snel weer aangepast wordt naar 8 personen.

Ook mogen er nu nog geen rolstoelen en grote kinderwagens mee, omdat dan de chauffeur tijdens het meehelpen met instappen, binnen de 1,5 mtr van de desbetreffende passagier komt. Ook dat is tijdelijk.

Wij vragen uw begrip hiervoor.

Namens alle leden van de Buurtbus Vereniging Waalwijk.