bezoekers leden

buurtbus 231 Waalwijk - Rijen

Chauffeur worden ?

Buurtbus Vereniging Waalwijk is op zoek naar nieuwe Chauffeurs.!!!

Na een onderbreking door Corona heeft Buurtbus vereniging Waalwijk in maart 2021 de werkzaamheden weer hervat.

Het betreft de lijn 231 Waalwijk-Rijen.

Wij rijden vanaf Vredesplein Waalwijk via Spran-Capelle, Kaatsheuvel, Dongen-Vaart, “s Gravenmoer, Dongen, naar het treinstation in Rijen en weer terug. Van maandag tot en met Vrijdag.

1e dienst is van 8.00 uur tot 12.oo uur  terug op het Vredesplein Busstation  ( we rijden dan 2x heen en terug)

2e dienst is van 12.00 uur tot 16.00 uur terug op het Vredesplein Busstation ( ook 2 x heen en terug)

3e dienst is van 16.00 uur tot 18.30 uur 1x  Waalwijk – Rijen en 1x Waalwijk ’s Gravenmoer.

Alle chauffeurs zijn vrijwilligers met een rijbewijs B, die 1 keer per week maximaal vier uur op de bus rijden.

Je mag dus rijden met een rijbewijs voor personenauto.

Over de medische keuring, uitgebreide instructie en de vaste route kan onze coördinator u informeren.

——————————————————————-     ————————————————–

Indien u meer informatie wil krijgen, of interesse heeft neem dan via mail contact op met onze coördinator

Piet de Hond             pdh50@ziggo.nl

Graag uw naam en email adres en 06- nummer, dan maken wij zo snel mogelijk een afspraak.

Ook kunnen we dan afspreken om een ritje mee te rijden zodat u zich kunt oriënteren om te kijken of het je het leuk vindt om te doen.

Het is zeker zeer dankbaar werk, wat door de passagiers zeer gewaardeerd wordt.

Iedereen moet in het bezit zijn van een geldig Rijbewijs Categorie B, en mag tot de leeftijd van 79 jaar de buurtbus besturen.

De vereniging zorgt voor een medische keuring, en een rijvaardigheidstest, en betaald dus ook de kosten.

En men krijgt als vrijwilliger een reiskosten vergoeding voor woon-werk verkeer. ( Maximaal 20 km heen en terug)

2 x per jaar wordt een uitstapje voor de vrijwilligers en hun partners georganiseerd.

Ons bestuur bestaat momenteel uit :

Jan van Baardwijk                : voorzitter

Rine van Dongen                  : secretaris

Jan Eskens                             : penningmeester

Piet Langerwerf                    : regelt de uitstapjes etc.

Piet de Hond                         : coördinator

Heeft u belangstelling  in de functie van vrijwillig/buurtbuschauffeur dan kunt u dit kenbaar maken door een mailtje te sturen naar onze coordinator:

Piet de Hond;                pdh50@ziggo.nl

Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Het kan natuurlijk zo zijn dat we op een bepaald moment voldoende vrijwilligers hebben.

We nemen dan uiteraard wel contact op, en spreken af dat je in de juiste volgorde op een wachtlijst komt.

Want het kan zomaar zijn dat een van de huidige vrijwilligers moet stoppen om gezondheid redenen,

of vanwege het feit dat iemand 79 jaar wordt. Hij of zij moet moet dan op de dag dat men 79 jaar wordt

stoppen.

Helaas maar dat zijn de regels !